Редакционният екип ви представя най-важните новини днес.  БЕЗ ЗАПЛАТИ ЗА

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини днес.  БЕЗ ЗАПЛАТИ ЗА
Коментари Харесай

Новини: Най-важното за коронавируса днес, 6 април

Редакционният екип ви показва най-важните вести през днешния ден. 
БЕЗ ЗАПЛАТИ ЗА ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ И ОЩЕ - СУБСИДИИ, КРЕДИТИ, ПОМОЩ ЗА БИЗНЕСА И ГЛОБИ ЗА В ПАРКА НАКУП
Важни промени в Закона за изключителното състояние, във връзка с депутатските заплати и обвързваните с тях други административни хонорари, както и актуализацията на държавния бюджет бяха признати на второ четене в Народното събрание. Решенията са дефинитивни и идват след над 12 часа съвещание.
АНАНИЕВ ВРЕМЕННО ЗАБРАНИ ВЛИЗАНЕТО В БЪЛГАРИЯ
Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която се вкарва краткотрайна възбрана за влизането на територията на Р България по отношение на разпространяването на COVID-19, оповестиха от Министерство на здравеопазването. Забраната обаче важи с избрани изключения, като най-общо се стопират " безцелните пътувания " към България.
Народоосвободителна въстаническа армия НАДЕЖДА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА КОРОНАВИРУС
Противопаразитният препарат " Ивермектин " може да се окаже ефикасен при лекуването на ковид, считат австралийски учени. Препаратът може да унищожи вируса за 48 часа, само че към този момент единствено в епруветка, се споделя в публикация на Antiviral Research.
БЕЗ ДЕБАТ НАМАЛЕНИЕТО НА ГЛОБИТЕ ЗА РАЗХОДКА В ПАРКА ВЪРВИ КЪМ УЗАКОНЯВАНЕ
Намаление на гигантските санкции от 5000 лв. в член 209а от Закона за здравето беше признато на думи от Народното събрание и следва гласуването. При първо нарушаване към този момент ще става въпрос за 300 лв., а при следващо - 1000 лв., гласи проектотекстът на параграф 16 от Преходните и заключителните разпореждания от Закона за изключителното състояние.
БОРИС ДЖОНСЪН Е ПРИЕТ В ИНТЕНЗИВНО ОТДЕЛЕНИЕ
Премиерът Борис Джонсън е признат на интензивно лекуване в болница с ковид, съобщи Военновъздушни сили.Той помоли външния министър Доминик Рааб да го замести, сподели представител на " Дауниг Стрийт " No 10.
8 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС У НАС, 26 ДУШИ СА В ИНТЕНЗИВНИ ОТДЕЛЕНИЯ
8 са новите случаи на болни от ковид у нас, по този начин общият им брой е 549, оповестиха от Националния действен щаб. Всички нови случаи са в София. Лабораториите не престават да работят.
ГОТОВИ ЛИ СА ПРОБИТЕ ЗА COVID-19 НА ГАРА " ИЛИЯНЦИ " СЛЕД СМЪРТЕН СЛУЧАЙ НА РАБОТЕЩА ТАМ?
След като на 2 април стана ясно, че чиновниците на гара " Илиянци " ще бъдат тествани за COVID-19, към момента няма информация за резултатите от пробите. От Столичната здравна ревизия (СРЗИ) по-рано прецизираха, че към 40 контактни лица ще бъдат тествани откакто 64-годишна жена, която е чиновник на БДЖ, умря в събота. Причината - затруднения поради новия ковид.
ПРОФ. ИВО ПЕТРОВ: ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА, ИЗПУСКАМЕ ДРУГИТЕ БОЛЕСТИ
Малко прекомерно сме се концентрирали в една посока и сме изгубили взор върху сърдечно-съдовите болести или раковите болести, да вземем за пример. Трябва да осигурим достъп на болните и да им подсигуряваме, че те могат да разчитат на лекуване. Включително и присъствено. Те би трябвало да идват на време, да не чакат и да не се защищават поради ковид. Това описа проф. Иво Петров - Национален съветник по инвазивна кардиология, пред Българска национална телевизия.
ОТ ОСТРОВА: ЗАРАЗАТА ТРЪГНАЛА ОТ ЛАБОРАТОРИЯ В УХАН
Според английското разузнаване пандемията от ковид може да идва от китайска лаборатория в град Ухан, заяви в. Daily Mail. Последните данни не оспорвали информацията, че вирусът има скотски генезис, само че за сметка на това не се изключва опцията той да е предаден за първи път сред хора след приключване от лаборатория в Ухан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР